Anlægsgartnerkæmper samler kræfterne

12. september 2024

To af landets største anlægsgartnervirksomheder, OKNygaard og Malmos Landskaber, samler kræfterne som en del af idverde-koncernen. Anlægsaktiviteterne fra begge selskaber samles under navnet ’’Malmos – en del af idverde’’ og vil rumme mere end 300 medarbejdere samt en omsætning på over en halv milliard kroner. En fælles ambition om at sætte tonen for fremtidens landskaber er drivkraften.

To af landets største anlægsgartnervirksomheder, OKNygaard og Malmos Landskaber, samler kræfterne som en del af idverde-koncernen. Anlægsaktiviteterne fra begge selskaber samles under navnet ’’Malmos – en del af idverde’’ og vil rumme mere end 300 medarbejdere samt en omsætning på over en halv milliard kroner. En fælles ambition om at sætte tonen for fremtidens landskaber er drivkraften.

”Vores drøm er at sætte tonen for fremtidens landskaber og skabe betingelserne for det fedeste sted at arbejde”. Så klar er udmeldingen fra Kim Thinggaard, der er nuværende adm. direktør i Malmos Landskaber og som kommer til at stå i spidsen for den nye landsdækkende landskabs- og anlægsgartnervirksomhed.

Begge virksomheder er inden for de senere år blevet opkøbt af Europas førende anlægsgartnerkoncern idverde, men har indtil videre fungeret som selvstændige virksomheder hver for sig. Tidligere på året igangsatte idverde en sammenlægning af driftsaktiviteterne i OKNygaard og søsterselskabet Grøn Vækst, hvilket har banet vejen for tilsvarende synergiskabelse på tværs af idverdes anlægsforretninger.

”I et fælles set-up kan vi drage nytte af en række specialkompetencer på tværs af geografi og projekter, og derigennem skabe endnu flere udviklingsmuligheder. Med en større omsætning samt flere mennesker og materiel får vi større muskler til at kunne løfte både længerevarende, store og mere komplekse opgaver – f.eks. inden for klimatilpasning, biodiversitet, bynatur og naturgenopretning”, fortsætter Kim Thinggaard.

Stærkere position til at drive naturpositive løsninger fremad  

’Malmos – en del af idverde’ vil bl.a. bruge den styrkede platform til at komme endnu tidligere ind i projekterne med praktisk viden og know-how om planter, træer, vand, jord og råstoffer – og til at opsøge partnerskaber med professionelle bygherrer, rådgivere og landskabsarkitekter om løsningen af konkrete projekter såvel som vigtige samfundsdagsordener, heriblandt håndtering af klimaforandringer med naturpositive løsninger og de svindende mængder råstofressourcer som grus og sten. Det fortæller Morten Dohrmann Hansen, der er CEO i moderselskabet idverde Danmark.

’’Med en endnu tungere stemme i markedet vil ’Malmos – en del af idverde’ kunne sørge for, at vores kunders drømme og ambitioner om mere natur i byen, mere natur af høj kvalitet og større fokus på naturens mange løsninger kan gå opfyldelse. I idverde vil vi ikke acceptere status quo, hvor størstedelen af økonomien bruges på at opføre byggeriet, når vi ved, hvor livsvigtigt landskabet mellem bygningerne er. Heldigvis ser vi større og større forståelse for værdien og betydningen af natur- og klimapositive landskaber – f.eks. større mental sundhed, højere kvadratmeterpriser, lavere temperaturer i byerne samt genanvendelse af sparsomme naturressourcer som vand og grus’’, udtaler Morten Dohrmann Hansen.

Stærkt katalog af realiserede projekter

De to sammenlagte virksomheder har hver især stået bag nogle af landets mest bemærkelsesværdige landskabsprojekter. Eksempler herpå er CopenHill på Amagerforbrændingen, H.C. Andersen Haven i Odense, BaseCamp ved Lyngby, Operaparken, tre nye Metrostationsforpladser i København, Jelling Monumentområdet, Budolfi Plads i Aalborg, De Helende Haver på Bispebjerg Hospital samt en lang række klimatilpasnings- og grønne forskønnelsesprojekter for kommuner og forsyninger, boligselskaber og virksomheder i hele landet.

Et samlet ’Malmos – en del af idverde’ har således et stort bagkatalog at bygge videre på og gode forudsætninger for at blive udvalgt til kommende landskabsprojekter i hele Danmark.

 

 

Faktaboks:

idverde Danmark er en del af den europæiske koncern af samme navn, der har selskaber i seks lande og som beskæftiger cirka 10.000 medarbejdere inden for etablering og pleje af landskaber, bynatur og grønne områder. I Danmark beskæftiger idverde cirka 1.000 medarbejdere og med en årlig omsætning på 1,3 mia. kroner.

Malmos Landskaber blev grundlagt for mere end 70 år siden på Vestsjælland og har siden haft sit primære marked på Sjælland og i Storkøbenhavn.

OKNygaard blev skabt i en fusion mellem OK Grøn Anlæg A/S og Bent Nygaard Anlæg A/S tilbage i 2013. Siden da har anlæg af bl.a. byrum, skoler, boligområder og klimasikring haft en stærkt selvstændigt forretningsben i OKNygaard, hvor man har opereret fra flere lokationer på tværs af landet.

Samlingen af anlægsaktiviteterne under navnet ’Malmos – en del af idverde’ sker gradvist frem mod en formel juridisk sammenlægning senest i løbet af 2025.

 

 


OKNygaard skal anlægge Aarhus’ nye bypark

08. juli 2024

Den nye Musikhuspark er tegnet af den århusianske tegnestue Schønherr, sammen med Habitas, Artelia og Morten Stræde, og OKNygaard kommer til at stå for anl...

LÆS MERE

Mød OKNygaard-medarbejdere i 3F’s magasin GRØNT

25. januar 2024

GRØNT er Danmarks største fagmagasin for den grønne branche. Magasinet udkommer otte gange om året og udgives af Det Grønne Repræsentantskab, der er en de...

LÆS MERE

HOVEDKONTOR

 

OKNygaard A/S

Rosbjergvej 5G, Årslev
8220 Brabrand
Tel. 7021 5400

info@oknygaard.dk

CVR-nummer: 35394818
EAN-nummer: 5 790 001 792 091

Info til leverandører

Cookiepolitik

Whistleblower

 

LOKALKONTORER

 

Aalborg

Gøteborgvej 5
9200 Aalborg SV
Tel. 7021 5400

Aarhus

Rosbjergvej 5,
8220 Brabrand
Tel. 7021 5400

Borup

Bækgårdsvej 90
4140 Borup
Tel. 7021 5400

Holstebro

Elkjærvej 70
7500 Holstebro
Tel. 7021 5400

Horsens

Mossvej 3, Lund
8700 Horsens
Tel. 7021 5400

Kolding

Neptunvej 40
6000 Kolding
Tel. 7021 5400

København

Fabriksparken 2
2600 Glostrup
Tel. 7021 5400

Odense

Petersmindevej 23
5000 Odense C
Tel. 7021 5400

Randers

Hjaltesvej 19
8960 Randers SØ
Tel. 7021 5400

Rødekro

Brundevej 11
6230 Rødekro
Tel. 7021 5400

Vejle

Nørre Bygade 26
7100 Vejle
Tel. 7021 5400

FIND DIT LOKALKONTOR

 

Rødekro Hasselager Horsens Vejle Kolding Odense Borup Farum København